Tvarohové řezy

22.6.2011
Potřebujeme:

Linecké těsto: 300 g prosáté polohrubé mouky, 150 g tuku, 75 g moučkového cukru, 1 vejce, prášek do pečiva, špetka soli
Šlehané piškotové těsto: 4 vejce, 4 lžíce cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, prášek do pečiva
Náplň: 3/4 kg měkkého tvarohu, 200 g práškového cukru, 1 PL krupice, 50 g rozinek, 1 vanilkový cukr, nastrouhaná kůra z omytého citronu

Jak na to:

Těsto připravte z mouky, vejce, cukru a ze ztuhlého nastrouhaného tuku. Těsto vyválejte, přeneste na suchý plech s pomocí válečku v teplé troubě zapečte do světlehnědá.
Zapečené těsto potřete nádivkou z tvarohu a přísad, které spolu dobře vy-mícháme. Nádivku zarovnejte.
Celá vejce vyšlehejte s cukrem na hustou hmotu. Šlehejte 20 min., pak přimíchejte mouku.
Těsto vylijte na tvaroh, zarovnejte, vložte do horké trouby a pečte při 200 ° C 30-35 min, dokud sníh neztvrdne.
Upečené a napůl vychladlé pokrájíme a pocukrujte.

Podobné recepty:

Tvarohové řezy, Tvarohové řezy, Tvarohové řezy, Tvarohové řezy s lístkovým těstem, Tvarohové řezy s lístkovým těstem