Dýňová polévka
15.6.2011

500 g dýně, 80 g uzené slaniny, sůl, olej, 40 g hladké mouky, cukr, kmín, 2,5 dcl mléka, ocet, kopr
Jak na to:Dýni očistíme a nastrouháme. Do nádoby dáme opražit nadrobno pokrájenou zeleninu, přidáme posolenou nastrouhanou dýni, podlijeme troškou vody a spolu dusíme asi 10 minut. Pak zalijeme 1 litrem vody a dusíme do měkka.
Když je dýně dostatečně měkká, protlačíme ji přes sítko. Z masti a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme trochou studené vody, pak přidáme mléko a povaříme. Přidáme k dýni a vše spolu povaříme.
Hotovou polévku dochutíme solí, octem, cukrem a doplníme nasekaným koprem.
Dýňová polévka s ořechy, Dýňová polévka, Dýňová polévka, Dýňová polévka, Dýňová polévka