Spaghetti di Moscone

400 g špaget, sůl, 50 g slaniny, 4 cibulky, 4 lžíce octa balzamico, 3 lžíce rajského protlaku, 6 lžicí marsalu, 6 stroužků česneku, 3 lžíce olivového oleje, 60 g parmazánu, špetku bazalky, 5 větších moscone nebo hříbků, oregano, chilli paprička
Jak na to:Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Slaninu nakrájíme na nudličky, dokřupava opečeme a vyndáme z tuku. Cibulku oloupeme, očistíme, odřízneme část zelené natě a zbytek nasekáme.
Cibulky zesklovatíme v tuku ze slaniny, přidáme marsalu, ocet, vývar a rajský protlak a necháme 5 minut povařit. Vložíme slaninu a okořeníme solí a pepřem a přidáme bazalku a chilli.
Poslední součást je moscone, necháme vše provařit za neustálého míchání a špagety scedíme a promícháme s olejem a prolisovaným česnekem. Připravíme omáčku, pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou cibulovou natí.
Autor receptu: Vašek
Podobné recepty:Spaghetti alla puttanesca, Polévka zuppa di pomodoro, Piemontské špagety, Spaghetti al Pomodoro, Likér Krampampuli