Medové koblížky

Potřebujeme:

500 g pšenice, 1 balíček suš. droždí, 100 g medu, špetka soli, nastrouhaná 1/2 citrónu, 2 vajíčka, 1 žloutek, 1/2 dcl vlažného mlíka, 75 g rozpušténého vychladlého masla

Jak na to:

Kynuté těsto jemňoučce umeleme v mističce a všechny přísady spracujeme elektr. ručním hnětáčkem na hlaďoučké těsto. Nejprve krátce při nejnížší rychlosti, pak při nejvyšší rychlosti a těsto necháme zakryté na teploučkém místě vykynout, dokud vyditelně nezvětší objem. Potom ho ještě 1x prohněteme hnětačem na nejvyšší stupeň a vyválíme z něj plát asi 1/2 cm silný.
Kulatou formičkou (průměr 7cm) vypichujeme kolečka, polovinu koleček potřeme na okrajích a do prostřed dáme např. bílek, třešňovou marmošku, švestková povidýlka.
Zbívající kolečka přimáčkneme nahoru a v krajich pevně přitlačime. Koblihy necháme znovu kynout na teploučkém místě, pak je osmahneme v dostatečnem množství rozpaleneho fritovaciho tuku do zlatova.
Vyjmeme pomoci specialni naběračky s dirkami, nechame na mřižce okapat a obalíme.

Autor receptu: Sabča+Nikča

Podobné recepty:

Rychlé kobližky, Tvarohové koblížky, Koblížky pro malé princezny, Medové řezy, Medové řezy