Dvoubarevný tvarožník

27.3.2010
Potřebujeme:

400 g polohrubé mouky, 200 g másla, 1 kypřící prášek do pečiva, 2 PL moučkového cukru, 1 PL kakaa, 2 žloutky, 4 PL mléka
Plnka: 1000 g tvarohu, 4 vejce, 300 g moučkového cukru, 100 g rozinek, 20 g Zlatého klasu, nastrouhaná citronová kůra

Jak na to:

Mouku, změklé máslo, kypřící prášek, práškový cukr, žloutky a mléko spolu smícháme. Do jedné třetiny těsta zapracujeme kakao (dobře osít). Bílé těsto rozválíme na pomoučeném vále a pomocí válečku ho přeneseme na vymazaný, moukou vysypaný plech.
Plnka: Tvaroh utřeme se žloutky a s práškovým cukrem. Přidáme rozinky, nastrouhanou citronovou kůru, Zlatý klas, dotuha ušlehaný sníh z bílků a spolu promícháme.
Na těsto rovnoměrně rozetřeme nádivku a nahrubo nastrouháme kakaovou část těsta. Naplněný koláč vložíme péct do vyhhriatej trouby.

Tip:
Náhrada tvarohu
Jeden tvaroh nahraďte dvěma nastrouhaným bramborami. Příliš řídký tvaroh zahustíme přidáním dvou lžic bramborové moučky. Tvaroh se velmi neroztečie a chuťově je příjemný.

Podobné recepty:

Tvarožník, Tvarožník, Rubínové jablko, Dvoubarevný zeleno-červený salát, Dvoupatrový dvoubarevný dort