Bramborové noky

17.1.2010
Potřebujeme:

900 g velkých moučných brambor (typu C), 1 velké vejce, 100 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky

Jak na to:

Nejdříve déme vařit dobře umyté brambory v osolené vodě. Když jsou měkké slijeme vodu a slijeme si je do jiného hrnce. Brambory necháme trochu vychladnout, oloupeme a nastrouháma na jemném struhadle.
Rozprostřeme je na válu, ve prostěd uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce a rovnoměrně osolíme. Smícháme s moukou. Na vál si dáme mouku a začneme zpracovávat těsto. Těsto musí být vláčné a nesmí se lepit ani na ruce a ani na vál.
Vrátíme na plotnu vodu z brambor a přivedeme ji k varu. Těsto si rozdělíme na osm stejných dílků a vyválíme z něj válečky. Ty nožem rozkrájíme na kousky a vhážeme je do vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové.

Autor receptu: Niki Mikulová

Podobné recepty:

Bramborové noky se šalvějí, Losos s bramborovými noky, špenátem a sýrovou omáčkou, Houbová omáčka s kuřecím masem a bramborovými noky, Odpalované noky, Bramborové noky all Amatriciana