Lilkové věžičky

Potřebujeme:

lilek, mouku, presované rajčata, bazalku, česnek, mozzarellu, eidam, cukr, sůl, pepř, olej

Jak na to:

Lilky nakrájíme na kolečka max. 1 cm široká, osolíme, položíme do kastrolu a pod utěrkou necháme pustit šťávu. Až změknou, obalíme je lehce v mouce a opečeme na rozpáleném oleji, až se na nich vytvoří krustička a ztmavnou.
Presovaná rajčata ohřejeme, ochutíme solí, případně cukrem (podle chuti), pepřem, bazalkou a česnekem. Zapékací misku nebo plech pomažeme máslem a vytváříme věžičky - velké kolečko lilku, rajčatová směs, strouhaný sýr,...navrch položíme mozzarellu a nejmenší kolečko lilku nebo kousek rajčete jako špičku věže. Neděláme je příliš vysoké, aby se při pečení nezbortily.
Podáváme k bramborům, chlebu nebo v troubě opečeným bagetkám. Je také možné je stavět do alobalu, mohou pak fungovat i studené jako předkrm.

Autor receptu: michelle.va

Podobné recepty:

Věžičky z listového těsta, Věžičky z listového těsta, Věžičky z listového těsta, Špenátové věžičky se šlehačkou, Jednoduché chuťovky s mozzarellou