Čočková bábovka

12.8.2009
Potřebujeme:

čočku, uzené maso (bůček pro otrlejší, popřípadě sojové maso ale naložené ve vývaru), 30% sýr na strouhání, vejce, plátky anglické slaniny, olej, strouhanku, nakládané okurky nebo zelý, sůl, pepř, majoránku (pro pikantnější verzi chili nebo ostrou patriku)

Jak na to:

Uvařenou čočku spolu s nadrobno nakrájeným uzeným, nastrouhaným sýrem, vejcem, nadrobno nakrájenou okurkou nebo zelým, sůl, pepř, majoránkou zamýcháte a kořením dochutítě podle chutí strávníků.
Do vyolejované a strouhankou vysypané formy můžete naklást anglickou slaninu a vysypat směsí z čočky a ingrediencí. Poté jen necháte zapéct (já max 30 minut).
Poměr vajíčka a sýru musí být takový aby dokázal celou bábovku spojit. Já doporučuji formu po jejím naplnění ještě lehce zakápnout vajíčkem. Doma podáváme s čerstvou zeleninou a různými omáčkami (grilovací, tatarská, hořčicová, česneková, křenová...).

Autor receptu: Barbora Hanusová Pardubice

Podobné recepty:

Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka, Bábovka z majonézy, Čočková polévka se slaninou