Langoše (originální)

Potřebujeme:

2 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1 vařený strouhaný brambor, 1 hrnek vlažného mléka, 1 lžíce droždí, 1/2 lžičky soli, tuk na smažení

Jak na to:

Z droždí, vlažného mléka a lžíce mouky utvoříme kvásek. V míse promícháme nastrouhaný brambor s prosátou moukou. Přidáme kvásek, propracujeme těsto a necháme asi hodinu kynout.
Na pomoučený vál odkrajujeme velkou lžící větší kousky těsta a dlaní je rozmačkáme na placku tak, aby okraje byly silnější než střed. Necháme dokynout a pak v rozpáleném tuku smažíme po obou stranách. Langoše natíráme některou z pomazánek.
1.Prolisovaný česnek se solí
2.Prolisovaný česnek se solí promíchaný v husté smetaně
3.Kečup sypaný strouhaným sýrem
4.Strouhaný sýr zakapaný hustou smetanou
Langoše se také mohou sypat skořicovým cukrem, mletým mákem s cukrem, ořechy s cukrem. Sypání můžeme ještě pokapat kyselou smetanou.

Autor receptu: Veronika Hubová

Podobné recepty:

Bramborové langoše, Langoše, Langoše, Langoše, Langoše