Papoušková buchta

18.4.2008
Potřebujeme:

1 šlehačka, 30 dkg polohrubé mouky, 20 dkg rozpuštěného tuku, 20 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, 5 vajec, 1 prdopeč, 3 pudinkové prášky rum Poleva: 40 dkg moučkového cukru, 3 lžíce vřelé vody, 3 lžíce rumu

Jak na to:

Suroviny na těsto smícháme,rozdělíme na tři díly,do každého dílu přidáme pudinkový prášek různé barvy a chuti, na vymazaný a moukou vysypaný plech klademe střídavě lžící kopečky těsta. Pak s plechem zatřeseme aby se těsta spojila a dáme péci na mírno. Po vystydnutí pokapeme rumem a potřeme polevou.

Podobné recepty:

Papoušková buchta, Pudingová buchta se zakysanou smetanou, Tvarohová buchta, Americká buchta, Kefírová buchta