Dvacetiminutový tlačenkový guláš
18.4.2008

1/2kg cibule,2 vrchovaté lžíce hladké mouky,1 tlačenka (půlkilové balení),6 lžic kečupu,6 lžic oleje,sůl, pepř, mletá paprika, majoránka, kmín, česnek,1l vody
Jak na to:Deset minut krájím cibuli. Potom na 3 lžících oleje krátce cibuli osmahnu, zaliju 2dl vody a asi 5 minut podusím, až se voda vypaří. Pak přidám zbytek oleje a mletou papriku, po zpěnění zapráším moukou přes sítko (za stálého míchání) a zaliju zbytkem vody. Přidám kečup a koření a tlačenku rozkrájenou na čtyři díly. Ještě pět minut povařím na mírném plameni. Solím až nakonec - tlačenky jsou různě slané a přisolit se může vždycky.
Podobné recepty:Tlačenkový salát, Zelný guláš, Guláš s lečem, Cuketový guláš se zeleninou, Kotlíkový guláš