Japonské kuře se špagetami

Potřebujeme:

1 kuře, 150 g špaget, 2 karotky nakrájené na tenká kolečka, 2 pórky nakrájené našikmo. Omáčka: 5 šálků vody, půl šálku sójové omáčky, třetina šálku rýžového nebo bílého vína, 4 lžičky cukru, kuřecí kosti, drůbky.

Jak na to:

Připravujeme na stole na elektrickém nebo plynovém vařiči. Kuře vykostíme a nakrájíme na kousky. Omáčku z vývaru kostí, drůbků a dalších přísad připravíme předem tak, že vaříme vše dohromady asi 40-50 minut. Na stole na vařiči nalijeme omáčku do pánve a do ní dáme kuřecí maso. Maso vaříme do změknutí, potom přidáme zeleninu. Předem si uvaříme špagety a do omáčky na stole je dáme již pouze ohřát.
Každý dostane misku a z omáčky si vybírá jednotlivá sousta.

Podobné recepty:

Kuře v rajčatové omáčce na víně se špagetami, Kuře po myslivecku, Japonské kuře, Plněné kuře špagetami, Plněné kuře špagetami