Americká snídaně

Potřebujeme:

brambory, olej, vejce, sůl, pepř

Jak na to:

Oloupané brambory nastrouháme na hrubo a důkladně z nich vymačkáme vodu. Na větší pánev dáme trochu oleje, necháme mírně rozpálit a na to dáme brambory, cca 2-3 cm vrstvu. Opékáme na mírnějším ohni za stálého promíchávání a rozklofávání vařečkou, protože to má tendence se slepovat. Osolíme, opepříme. Opékáme tak dlouho, až jsou brambory sklovité, některé mírně zlatavé (musí se ochutnat, jestli už to je). Rozhodně nemají být výsledkem jednotlivé zlaté kousky. Brambory jsou hotové, přešoupnem na talíř, přidáme na pánev olej a osmažíme volská oka, nejlépe s tekutým žloutkem. Vejce dáme na brambory a je to.

Podobné recepty:

Trampská snídaně, Americká buchta , Americká omáčka, Ďábelské snídaně, Americká omáčka