Kuře na pivu

Potřebujeme:

Ingredience: 150 g kuřecího masa, 2 dl světlého piva (nejlépe 10° Gambrinus), 3 stroužky česneku, pórek, 2 střední cibule, 6 lžic kečupu, olej, sójová omáčka, worchestrová omáčka, sůl, pepř, grilovací koření

Jak na to:

Postup přípravy: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme trochou grilovacího koření, pokapeme sójovou a worchestrovou omáčkou, to vše řádně promícháme a vložíme do misky. Maso ponoříme do oleje a zakryjeme. Necháme přes noc v lednici. Pak si připravíme pórek na půlkolečka a cibuli nadrobno. Na pánev vylejeme olej z masa a necháme rozehřát. Pak zprudka osmažíme maso, přidáme kečup s utřeným česnekem. Chvilku smažíme. Zalejeme pivem a necháme dusit doměka. Těsně před koncem přidáme pórek a cibuli. Podáváme s rýží nebo s hranolkami a tatarskou omáčkou.

Podobné recepty:

Kuře na pivu, Kuře na pivu, Kuře na pivu, Kuře na pivu, Tvarůžky vařené v pivu