Uzený řízek
21.4.2008

uzené maso, vejce, mouka, strouhanka, sušený česnek a lžička hořčice
Jak na to:Uzený špalíček masa,lze použít jakékoli,moravské krkovici, na tohle je lepší když má maso aspoň malý proužek tuku,řízek je šťavnatější,dětem zase dělám z uzaného krůtího filé,takže opravdu jakékoli. Maso vcelku vložíme do vroucí vody a vaříme téměř do měkka,mezitím rozmícháme hořčici se sušeným česnekem. Po uvaření vyjmeme maso,vývar lze použít na polévku kdo má rád. Maso nakrájíme na plátky,jemně potřeme směsí hořčice s česnekem,můžeme nechat chvíli uležet nebo rovnou obalit jako řízek a smažit. Nejlepší je s bramborovou kaší s trochou osmažené cibulky.
Podobné recepty:Hovězí řízek Dubarry, Paprika s rozpuštěným sýrem, Uzený sýr s rucolou, Uzený jazyk, Kuřecí na kokosu