Citronová bábovka

21.4.2008
Potřebujeme:

125 g tuku (polovina hery, másla),4 vajíčka,20 dkg cukru krupice, vanilkový cukr, 4 lžíce oleje, 2 lžíce rumu, kůra a šťáva z jednoho citronu, 0,2 dl studené vody, 40 dkg polohrubé mouky, prdopeč, tuk a mouka na vysypání formy, rozinky, oříšky, kandovaná pomerančová kůra, kousky čokolády, mletá skořice

Jak na to:

Máslo utřeme s cukry, přidáme žloutky, olej a vymícháme v hladkou hmotu. Za stálého tření – šlehání (šlehačem) přilijeme rum a šťávu z citronu+kůru a vodu. Nakonec vešleháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a dáme do trouby vyhřáté na 200°C a teplotu stáhneme na 130°C. Pečeme asi hodinu. Špejlí se přesvědčíme, zda je upečená. Bábovku vytáhneme, necháme chvilku odležet ve formě a pak krásně vypadne.

Podobné recepty:

Tříbarevná bábovka, Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka, Bábovka z majonézy