Máslová rýže s hovězím masem

Potřebujeme:

400 g nízkého roštěnce, 1 velká cibule, 1 lžíce másla, olej na smažení, 100 g čerstvých hub, půl hrnečku kysané šlehačky, pepř, cukr, sůl, 1 a půl hrnečku rýže, 2 lžíce másla, 3 hrnečky vody.

Jak na to:

Cibuli nakrájíme na kolečka a necháme zpěnit na másle. Osolíme ji a opepříme. Maso nakrájíme na tenké plátky, rychle osmažíme na oleji a přidáme k cibulce. Potom přidáme nakrájené houby a nechám chvilku smažit. Přilijeme kysanou šlehačku, ochutíme trochou pepře, cukru, soli a směs mícháme. Mezitím si připravíme máslovou rýži: 1 a půl hrnečku rýže narychlo osmahneme na másle. Přilijeme vodu, osolíme a na mírném ohni vaříme 20 minut.
Podáváme s máslovou rýží.

Podobné recepty:

Chrenovica, Zapékaná cuketa s debrecínskou lahůdkou a se sýrem, Hovězí karbanátky, Vepřové maso s rozinkami, Kedlubnový salát s hovězím masem