Žitný chléb od marietta

Potřebujeme:

550g kvasu, 375 ml teplé vody (45°C), 4 lžičky sol,1 lžíce oleje, 300g žitné mouky, 400g žitného šrotu

Jak na to:

Ke kvasu přidáme mouky, ve trošce vody rozpuštěnou sůl, olej a teplou vodu.
Vypracujeme těsto. Mísu přikryjeme, vložíme do mikroten.sáčku, přikryjeme utěrkou a na teplém místě (40st) necháme kynout 60min (dala jsem do trouby s pootevřenými dvířky na 50st).
Pak na pomouč.vále prohněteme, vytvoříme bochník, dáme do moukou vysypané formy. Přikryjeme utěrkou a opět necháme kynout 60min. Nožem nařízneme povrch do mřížky a potřeme vodou.
Péct v předehř.troubě 10min při 250°C a pak 50min při 160°C. Do trouby misku s vodou

Podobné recepty:

Žitný kmínový chléb, Opékaný chléb ve vajíčku se sýrem, Česneková pomazánka od Ingy, Chléb z dýně hokkaido od andilek, Obložené srdíčka