Francouzská celerová polévka
27.4.2008

20 g másla, půlka středního celeru, 1 větší brambora, 20 g másla a 40 g hladké mouky na jíšku, 1 cibule, pepř, petrželka, 100 ml smetany nebo mléka, 1 žloutek
Jak na to:Umytý celer oloupeme, nakrájíme na kostky, podusíme na másle, přidáme nakrájenou bramboru, zalijeme trochou studené vody a vaříme doměkka. Potom celer s bramborou prolisujeme. Vývarem z celeru zahustíme světlou jíšku s cibulí, přidáme prolisovaný celer, pepř, petrželku a povaříme. Nakonec do polévky vlijeme žloutek rozšlehaný ve smetaně.
Podobné recepty:Celerová polévka s kmínem, Celerová polévka se sýrem, Francouzská celerová remuláda, Celerová polévka, Celerová polévka