Džem z černých jeřabin

Potřebujeme:

1 kg plodů aronie, 600g cukru, skořice, citrónová šťáva

Jak na to:

Černý jeřáb se sbírá až po prvním podzimním mrazíku.Do pekáče dáme bobule aronie, podle množství přidáme cukr, promícháme, vložíme do předehřáté trouby na 180-200°C a za občasného míchání pečeme asi hodinku. Před dokončením posypeme trochou skořice, pokapeme citr. šťávou, promícháme a horký džem plníme do sklenic a do druhého dne necháme otočený dnem vzhůru. Tento džem můžeme připravovat jak z černých, tak i z červených jařabin a můžeme přidat i na plátky nakrájené jablíčko nebo hrušku.Nelekejte se, pokud džem bude řidší, jelikož se tam přidává jen cukr a zádný pektogel, je to normálka.

Podobné recepty:

Bezinkový moučník, Divoká kachna s broskvemi, Super těsto na palačinky, Rybízový džem, Rajčatový džem