Bramborová buchta čili báč podle babičky

29.4.2008
Potřebujeme:

1/2 l mléka, 3 dkg droždí, cukr. 2 vejce, majoránka, 2 stroužky česneku (já dávám více), 1 vařený a 1 syrový brambor, 2 polévkové lžíce oleje, sůl, hrubá mouka. Možno přidat pokrájené uzené, slaninu, salám.

Jak na to:

Připravíme kvásek, pak vmícháme ostatní suroviny. Přidáme mouku. Necháme ještě kynout v míse nebo na plechu. Klidně hodinku. Těsto by mělo být hustší než na lívance. Nalijeme na vyšší plech, který dobře vymažeme (nejlépe sádlem nebo Omegou) a pečeme do zlatova. Můžeme vyzkošet špejlí, jestli je už upečeno.

Podobné recepty:

Bulharská pomazánka, Kefírová buchta, Koktejl staré babičky, Bramborová buchta s jablky , Kanadské kuře