Žloutkové křehulky

Potřebujeme:

4 žloutky, 150g moučkového cukru, 1 lžička vanilkového cukru, několik kapek citronové šťávy, tuk na vymazání formiček

Jak na to:

Žloutky, cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu šleháme, dokud hmota nezhoustne, nezesvětlá a nenabude. Formičky vymažeme tukem a nalejeme do nich těsto- dává se tak polovina formičky, protože těsto vyskočí. Jakmile křehulky naběhnou, stáhneme a dosušíme . Ještě teplé vyklepneme z formiček.Je to obdoba rakviček, ale v malém. Pečeme je už několikátý rok a synovi chutnají nejvíc. Peču tak na 150 °C, pak stáhnu tak na 70-50°C a pak vyzkouším jednu a když jde vyklepnout, vytáhnu celý plech. Z celé dávky je tak 60-65kousků.

Podobné recepty:

Žloutkové foukané řezy, Vanilková zmrzlina jinak, Žloutkové řezy, Žloutkové řezy, Žloutkové řezy s minerálkou