Opékané langustiny se sherry a kapary
30.4.2008
16 nevyloupaných langustám (humr norský), 4 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 2 cl suchého sherry, sůl, čerstvě mletý pepř, 2 lžíce kaparů.
Jak na to:Langustiny podélně rozpůlíme a špičkou nože opatrně odstraníme střívka. Na pánvi rozehřejeme olej a dozlatova opečeme oloupaný česnek. Česnek vyjmeme, do pánve vložíme rozpůlené langustiny řeznou plochou dolů. Opékáme 2-3 minuty, obrátíme a po straně s krunýřem opékáme 1-2 minuty. Přilijeme sherry, osolíme a opepříme.
Posypeme kapary, krátce prohřejeme a podáváme s bagetou.
Hej Rup koktejl, Anglický punč, Rajčatová sherry polévka s medem, Sicilský salát s kapary, Těstoviny s tajemstvím