Sushi balené v bambusovém listu

30.4.2008
Potřebujeme:

Na 24 kusů: 1 a půl hrnku neuvařené rýže, dále upravené na způsob sushi, 12 krevet dlouhých asi 6-7 cm, marinovaných 5 minut ve 4 lžících octa oslazeného 1 lžičkou cukru a okapaných, 150 g čerstvých filetů z lososa, posolených 2 lžičkami soli a 20-30 minut odležených, pak marinovaných 5 minut ve 4 lžících octa oslazeného 1 lžící cukru a okapaných, 24 bambusových listů, omytých a osušených, wasabi, octová voda.

Jak na to:

Navlhčete si ruce octovou vodou, rozdělte rýži na 24 stejných porcí a vytvarujte každou z nich do trojúhelníkového tvaru. Na každou dejte trochu wasabi, pokryjte polovinu z nich krevetami a druhou polovinu lososem. Položte každý trojúhelník na zvláštní list. Zabalte rýži a rybu dovnitř listu.

Podobné recepty:

Ranečkové sushi, Sushi Maki, Čokoládové sushi s mangovou pěnou, Domácí sushi, Sushi nadívané aju