Čína z prázdné ledničky

Potřebujeme:

1 varný sáček rýže, 1 velká cibule, 1 palička česneku, hrst sušených hub, 100 g burských oříšků, 1 dl bíleho vermutu, 1 dl sojové omáčky (vitana), 1 dl vody, lžička škrobové moučky a olej

Jak na to:

Než se nám uvaří rýže, dáme se do práce.
Osmažíme na velké kostky nakrájenou cibuli,na plátky česnek, oříšky (radši nesolené)a namočené houby.
Každou surovinu smažíme samostatně.
Na konec je smícháme, přidáme vermut, sojovou omáčku a vodu rozmíchanou se žkrobouvou moučkou. Chvilinku podusíme a nakonec přelijeme do misky.
Rýži připravíme na mističky a uprostřed uděláme dolík, do dolíčku dáme uvařenou dobrůtku a odneseme na stůl.

Podobné recepty:

Čína ala Nikola, Čína, Čína-sojovka, Cuketový zapečený nákyp, Kuřecí maso s pórkem, žampioóny a sterilovaným hráškem