Masové závitky se šunkovým salámem

Potřebujeme:

vepřové maso (plec nebo kotleta, příp. hovězí maso na roštěnou), nakrájený šunkový salám, cibule, pepř, sůl, máslo, troška koření adžika, trocha citronové šťávy

Jak na to:

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, lehce okořeníme adžikou, pokapeme citronovou šťávou. Na každý plátek masa položíme 2-3 kolečka šunkového salámu (příp. šunky), maso stočíme do závitků a sepneme párátkem, příp. dvěma párátky, aby závitky dobře držely. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí zprudka opečeme závitky z obou stran a podlejeme vodou. Občas promícháme, příp. přidáme vodu. Dusíme asi 1 a půl hodiny, u hovězího déle. Jakmile jsou závitky pěkně měkké, vyděláme je, odstraníme párátka a šťávu zahustíme světlou jíškou - buď hotovou, nebo jí uděláme trochu na másle. Můľeme zahustit také jenom moukou s trochou vody. Nakonec vložíme závitky zpátky do omáčky. Podáváme s rýží nebo bramborami.

Podobné recepty:

Jogurtová pizza, Pizza, Sýrový toast s křenem, Šunkovo-sýrové koule, Zapečené řízečky