Masové závitky se šunkovým salámem
vepřové maso (plec nebo kotleta, příp. hovězí maso na roštěnou), nakrájený šunkový salám, cibule, pepř, sůl, máslo, troška koření adžika, trocha citronové šťávy
Jak na to:Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, lehce okořeníme adžikou, pokapeme citronovou šťávou. Na každý plátek masa položíme 2-3 kolečka šunkového salámu (příp. šunky), maso stočíme do závitků a sepneme párátkem, příp. dvěma párátky, aby závitky dobře držely. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí zprudka opečeme závitky z obou stran a podlejeme vodou. Občas promícháme, příp. přidáme vodu. Dusíme asi 1 a půl hodiny, u hovězího déle. Jakmile jsou závitky pěkně měkké, vyděláme je, odstraníme párátka a šťávu zahustíme světlou jíškou - buď hotovou, nebo jí uděláme trochu na másle. Můľeme zahustit také jenom moukou s trochou vody. Nakonec vložíme závitky zpátky do omáčky. Podáváme s rýží nebo bramborami.
Podobné recepty:Jogurtová pizza, Pizza, Sýrový toast s křenem, Šunkovo-sýrové koule, Zapečené řízečky