Jahodový sirup
30.4.2008

1l převařené studené vody, 1 kg očištěných,omytých a rozmačkaných jahod, 1/2 bal.Kyseliny citronové Dr.Oetker, 1/2 bal. želírovacího cukru Extra 2:1 Dr.Oetker 500 g cukru krupice
Jak na to:Jahody s vodou a Kyselinou citronovou dobře promícháme přikryjeme a necháme přes noc stát.Druhý den přecedíme štávu přes plátýnko a so štávy přidáme cukr a ľelírovací cukr Extra,zamícháme a přivedeme k varu.
Vaříme asi 2 minuty.Horkým sirupemihned plníme připravené vymyté láhve,které uzavřeme a uloľíme v chladu.Sirup ředíme dle chuti studenou vodou nebo sodovkou.
Na 1,75 l sirupu
Jahodový sirup, Jahodový sirup, Jahodový sirup, Strawberry lips, Nápoj á la Tutti