Slezsko-moravský králík

Potřebujeme:

1 kilogram králičího masa, hrst sušených švestek, 1 bobkový list, 500 ml červeného vína, 3 střední cibule, 3 lžíce másla, 5 sušených meruněk, 125 ml smetany, 1 lžička tymiánu, pepř, sůl

Jak na to:

Švestky propláchneme, necháme okapat a namočíme je na hodinu do červeného vína. Ke konci namáčení přidáme i opláchnuté meruňky. Králičí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kousky, poprášíme tymiánem, solí a pepřem a na másle je osmažíme. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a přidáme k masu. Vložíme bobkový list, vlijeme půl sklenice vody a dusíme něco přes půl hodiny. V polovině dušení přidáme švestky s vínem. Až když je maso měkké, tak přidáme i meruňky a spolu chvilku podusíme. Na konci přilijeme smetanu, promícháme a případně okořeníme podle chuti.

Podobné recepty:

Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Pečený králík, Králík