Drobenkový koláč

1.5.2008
Potřebujeme:

2.hrnky poloh mouky , půl másla nebo Hery, necelý hrnek cukr moučka, hrnek mléka, 2 vejce, 1 pr.do peč. vanilk. cukr , ale nemusí být. Sezonní ovoce : jahody,třešně,borůvky,švestky . Samozřejmně může být i zavařené.

Jak na to:

Mouku s máslem a cukrem smícháme a odebereme hrnek. Do zbytku přidáme pr. do peč. vejce a mléko. Vymícháme. Stačí metličkou. Jestli je těsto řidší můžeme přidat mouku,ale jen tolik,aby se těsto dalo přelít na pekáč, vymazaný a vysypaný hr. moukou.Poklademe ovocem a posypeme drobenkou z hrnku, který jsme si odebraly. Ovoce, jako borúvky, rybíz, třešně, můžeme v cedníku prosypat z cukrem, tolik nám nepropadne. Pečeme podle trouby zhr. 20.minut. Nakonec posypeme cukrem.

Podobné recepty:

Babiččin drobenkový koláč, Drobenkový koláč pod ovoce, Drobenkový koláč s tvarohem, Drobenkový koláč, Drobenkový borůvkový koláč