Okurková omáčka podle tchýně
Potřebujeme:Cibule, mrkev, mouka, vývar hovězí nebo vepřový, sterilované okurky, cukr, pepř, mléko, máslo
Jak na to:Nakrájenou cibulku zpěníme na másle, přidáme trochu najemno nastrouhané mrkve, chviličku osmahneme, zaprášíme moukou (může se přidat rovnou hotová jíška), rozředíme hovězím nebo vepřovým vývarem podle potřeby. Přisladíme, přikyselíme lákem z okurek, mírně povaříme, přidáme na kostičky nakrájené a oloupané okurky, na zjemnění můžeme přidat trošku mléka. Dochutíme, aby omáčka byla nasládlá a nakyslá, pro starší přidáme pepř.
Příloha:
vařené hovězí nebo vepřové maso, brambory
Kuřecí čína podle mojí tchýně, Okurková omáčka, Kyselé zelí podle mé tchyně, Maďarská okurková polévka, Štrúdl mojí tchyně