Karamelový grog
5.5.2008

1/2 litru rumu, 1/2 litru vody, cukr, kousek másla, kousek citronu, 5 hřebíčků + 2 skořice.
Jak na to:Svařit na nit cca 13 kostek cukru, až začne zlátnout (karamelizovat). Pak přilít 1/2 litru vody, přidat 5 ks hřebíčků (koření) + 2 plátky skořice nebo cca 1 polévk. lžici.
Nechat krátce projít varem, pak přilít 1/2 litru rumu a pouze zahřát k bodu varu (ale už nevařit).
Do sklenic dát kávovou lžičku másla + kolečko citronu, na to nalít horký grog. Vytvoří se bohatá "pěna", přes kterou se to pije (současně je to i jako protichřipkový lék).
Brandy grog, Hořící medovina, Čajový grog s ovocem, Pudingové kostky, Karamelový řez