Vářena bábovka

6.5.2008
Potřebujeme:

250ml mléka, 150g cukru (mletý nebo krystal je to jedno),150g másla, 2 lžíce kakaa, 250g pol. mouky, 1prášek do pečiva, 1vanilkový cukr,1 vejce

Jak na to:

V hrnci smícháme mléko, cukr, máslo a kakao. Za stálého míchání, na mírném ohni, směs povaříme, dokud se máslo nerozpustí. Odstavíme a necháme vychladnout (nejlépe ve vodní lázni). Poté do směsi přisypeme pol. mouku, pr. do pečiva, vanilkový cukr a vejce. Vše dobře promícháme a nalijeme do vymazané, moukou vysypané formy (pokud je forma silikonová nemusí se vymazávat). Vložíme do studené trouby a pečeme 1 hodinu na 150 °C (4-5 stupeň).Pokud chcete udělat Mramorovou bábovku, tak si udělejte ještě jednu dávku a to tak, že do směsi mléka cukru a másla napřidáte kakao. Zbytek uděláte úplně stejě jako u předchozí dávky. Do formy nalijte jednu dávku a na ni opatrně druhou. Pokud je bábovka ze 2 dávek peče se 2 hodiny na 150°C.

Podobné recepty:

Studený salát, Čočkový salát, Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka