Super domaci rohliky

Potřebujeme:

3 hrnky polohrube mouky (1/4 litra ), 1 žloutek, 1 hrnek mléka (1/4 litru ), 25 g čerstvych kvasnic ,1 čajova lžička pískoveho cukru, špetka soli, 2 pol.lžíce másla, hladka mouka na posypani valu, tuk na vymazani plechu, 1 vejce na potřeni, sul a kmin na posypani rohliku

Jak na to:

Z kvasnic, poloviny vlazneho mleka, cukru a 1 lžíce mouky připravíme kvasek. K osolene mouce přidame žloutek, vykynuty kvasek, zbyle mléko a vlahe rozpušťene máslo.Vypracujeme tužši těsto a zpracovavame je tak dlouho, až se na povrchu tvoří puchýře. Těsto přikryjeme utěrkou a nechame vykynout. Z vykynuteho těsta vyvalime na pomoučenem vale obdelnik silny asi 5 mm.Rozdelime jej na trojuhelniky a ty srolujeme vždy od širši strany ke špičce. Rohliky mužeme ohnout do tvaru podkovy. Klademe je na tukem vymazany plech a nechame je ješťe chvilku vykynout. Pak je potřeme rozšlehanym vejcem, posypeme hrubší soli a kmínem ( nebo makem ).Pečeme ve vyhřáte troubě asi 30 minut.

Podobné recepty:

Rohlíky se sýrem, Makulienky, Višnový džem, Rohlíky s tvarohem, Domácí vařená salám