Houbová omáčka

7.5.2008
Potřebujeme:

1 l vývaru - Masox, l žloutek, l cibule, 3 bobk. listy, 6 kul. nového koření, 1/4 lt zakysané smetany, 4 lžíce hladké mouky, ocet, citr. šťáva, sůl pravé hříbky

Jak na to:

Do 1 l vody dáme masox,koření,bobkový list, nahrájíme cibuli a 1/4 hod. vaříme. Pak scedíme - přidáme nakrájené hřiby a vaříme další 1/4 hodiny.
Mezi tím z mouky a zakysané smetany uděláme hladké těstíčko a to pomalu naléváme do vývaru za stálého míchání. Vaříme cca 15 min.-promícháváme. Následně zjemníme omáčku rozkvedlaným žloutkem a potom jen dochutíme solí a citronovou šťávou. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Podobné recepty:

Telecí karbanátky s houbami a houbovou omáčkou, Houbová omáčka, Pečené hovězí maso se slaninou, Smetanová houbová omáčka, Houbová omáčka