Budapešťské řízky
7.5.2008

600 g hovězí zadní, sůl, pepř, plnotučná hořčice, strouhanka, 4 ks vejce, cibule, wortčester, trocha oleje na smažení
Jak na to:Maso nakrájíme na 4 x 150g, naklepeme(necháme asi 1cm vysoké), potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance.Postupně rízky namočíme z obou stran v rošlehaných, osolených vajíčkách a na oleji zprutka osmahneme. Poté nazkádáme do pekáčku, posypeme , na kolečka nakrájenou cibuli, zakápneme wortčestrem a zalejeme vodou tak aby byly potopené. Pečeme ve vyhřáté troubě necelou hodinku (dokud nebudou měkoučké). Podáváme s novými brambory nebo s čerstvým chlebem.
Podobné recepty:Harmonické kuřecí řízky, Řízky z králíka, Opilé maso, Kuřecí řízky obalené sýrem a hořčicí, ŘÍzky v jogurtu