Zapečené filé

8.5.2008
Potřebujeme:

4 kostky zmrazeného filé, olej, 2 lžíce octa, 1 větší vejce, 100 g strouhaného sýra eidam nebo ementál, 1,5 dl mléka, 2O g hrubé mouky, grilovací koření, sůl, pažitka nebo petrželka

Jak na to:

Rybu osolíme, posypeme kořením, pokapeme octem a dáme do olejem vymazaného pekáčku, podlijeme troškou vody a asi 1O minut dusíme na plotně. Mezi tím si připravíme těstíčko - v mléce rozkvrdláme vejce, přidáme strouhaný sýr, mouku, sůl, zelenou nať a dobře promícháme. Hmotu naneseme na rybu, dáme do předehřáté trouby a zapékáme až je sýrové těstíčko růžové. Podáváme s vařeným bramborem, tatarskou omáčkou a mísou zeleninového salátu.

Podobné recepty:

Zapečené rybí filé, Filé zapečené se sýrem, Zapečené rybí filé s anglickou slaninou, Zapečené filé, Filé zapečené s česnekem a vejci