Tharahunya placky z rýže

Potřebujeme:

200 g rýže, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 400 ml zeleninového vývaru, 1 vejce, 4 lžíce strouhaného tvrdého sýra, 2 lžíce nasekané řeřichy, 4 lžíce oleje, 2 rajčata na ozdobu, mletý pepř, sůl dle chuti

Jak na to:

Přebranou rýži opečeme na rozehřátém másle s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a jemně nasekaným česnekem, podlijeme vývarem, zvolna dusíme 15 minut a necháme vychladnout. Do vychladlé rýže vmícháme nastrouhaný sýr, vejce, sůl, pepř a nasekanou řeřichu. Z hmoty vytvarujeme placičky a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji po obou stranách. Placičky ozdobíme plátky čerstvých rajčat.

Podobné recepty:

Cuketové placky, Patizonové placky, Patizónové placky, Bramborové placky, Jablečné placky