Kapr načerno

9.5.2008
Potřebujeme:

600 g kapra, 50 g kořenové zeleniny, 200 ml octa, 1 menší cibule, celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, 1 citrón, sůl, 12 g ostrouhaného perníku, 20 g cukru, 20 g švestkových povidel, 20 ml červeného vína, 15 g rozinek, 10 g mandlí, 20 g sušených švestek, 60 g másla.

Jak na to:

Zeleninu nakrájenou na kolečka dáme do většího hrnce a zalijeme vodou. Přidáme ocet, cibuli, všechno koření, citronovou kůru a sůl a povaříme. Do vývaru vložíme porce kapra a vaříme cca 10-12 minut. Vařenou rybu vyjmeme a dáme na mísu. Do trochy vývaru dáme nastrouhaný perník a dobře zamícháme. Přidáme polovinu karamelového cukru, povidla a víno a vaříme do zhoustnutí. Omáčku přecedíme, ochutíme druhou polovinou cukru, citrónovou šťávou, spařenými mandlemi, očištěnými rozinkami a sušenými švestkami, přidáme máslo a povaříme. Do omáčky vložíme uvařenou rybu.

Podobné recepty:

Kapr po mlynářsku, Kapr načerno, Kapr na modro, Kapr na jablkách, Kapr na zázvoru