Francouzský jablkový koláč de luxe
Těsto: 150g hladké mouky, 7Og Hery, 45g moučkového cukru, 120g vařených strouhaných brambor, 0,5 vejce 0,5 balíčku prášku do pečiva Suroviny zpracujeme na vláčné těsto a dáme na hodinu odležet do chladničky. Náplň: 6 velkých jablek, 120g meruňkové zavařeniny šťáva z l citronu
Jak na to:3 jablka podusíme s polovinou zavařeniny, umixujeme a pyré vaříme do zhoustnutí za stálého míchání, dáme vychladit. 3 jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky silné 3 mm a promícháme s citronovou šťávou.
Těsto rozválíme a přeneseme do koláčové formy, na dno rozetřeme jablečné pyré. Od středu koláče ozdobně skládáme do kruhu plátky jablek. Pečeme na 180oC asi 35-45 minut. Po vytažení z trouby jablka potřeme zbylou meruňkovou zavařeninou.
Jablkový koláč, Francouzský jablkový koláč, Jablkový koláč, Jablkový koláč, Jablkový koláč