Ledová bramborová polévka
11.5.2008

2 velké moučnaté brambory, 1 cibule, 1 lžíce másla, 500 ml čirého vývaru, 200 ml smetany, sůl, cayenský pepř, muškátový oříšek, 1 pórek, 1 svazek pažitky, kostky ledu.
Jak na to:Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme a spolu s brambory osmahneme na lžíci másla. Přilijeme vývar, vaříme asi 30 minut a následně rozmixujeme. Přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Ochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Pórek nakrájíme na tenká kolečka a přibližně 2-3 minuty opékáme na másle a necháme vychladnout.
Mělké talíře vyložíme drceným ledem, navrch postavíme hluboké talíře s polévkou. Dozdobíme pórkem a nasekanou pažitkou.
Ledová káva, Ledová káva Amaretto, Ledová káva, Ledová káva alko, Ledová káva Amaretto