Šohajdy
12.5.2008

250 g tuku Omega, 100 g kakaa, 250 g moučkového cukru Náplň: 200 g strouhaných vlašských ořechů, 100 g moučkového cukru, rum Malé papírové košíčky, ořechy a barevná rýže na dozdobení
Jak na to:Rozpustíme ztužený tuk, přidáme prosátý cukr a kakao a mícháme nad párou dohladka. Nevaříme! Rozpuštěnou čokoládovou hmotu nalijeme asi v 1/2 cm vrstvě do košíčků a necháme ztuhnout. Mezitím připravíme náplň - ořechy, cukr, rum smícháme. Na zchladlou čokoládu dáme kopeček náplně a zalijeme zbylou částí čokoládové hmoty. Zdobíme vlašskými ořechy a barevnou rýží.Poznámka: čokoládovou hmotu stále udržujeme nad párou v teple, aby nám neztuhla než do košíčků dáme ořechovou hmotu.