Kuřecí prsíčka po lombardsku

Potřebujeme:

400 g vykostěných kuřecích prsíček, 60 g másla, 1 cibule, 1 snítka fenyklu, půl lžíce sekané zelené petrželky, vývar, 100 g kuřecích jatýrek, sůl, mletý pepř, 200 g loupaného zeleného hrášku, 2 žloutky, šťáva z půlky citrónu.

Jak na to:

Na rozpáleném másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuřecí prsíčka a ze všech stran osmahneme. Přidáme sekaný fenykl a petrželku, podlijeme troškou vývaru, zakryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Pak přidáme kuřecí jatýrka, sůl, mletý pepř, zelený hrášek a dobře zamícháme. Dusíme dalších 10-15 minut a odstavíme z ohně. Necháme trošku prochladnout, přimícháme žloutky rozšlehané s citrónovou šťávou, zahřejeme a podáváme.

Podobné recepty:

Kuřecí prsíčka labužník, Kuřecí prsíčka plňené slaninou a čabajkou, Kuřecí prsíčka delikates, Kuřecí prsíčka s mangem, Prsíčka zapečená se smetanou