Opilí čertíci
12.5.2008
2 balení perníku na strouhání, NA POLEVU: 1/2 Hery, 100 g moučk. cukru, 30 g kakaa, 65 ml mléka, 3 lžíce rumu, NA OBALENÍ: 125 g strouhaného kokosu, 50 g moučkového cukru
Jak na to:Perník na strouhání si nakrájím na čtverce anebo na tlustější tyčky (to dělám častěji). Poleva: Heru rozpustíme, do teplé přisypeme cukr, kakao, přidáme mléko a rum a dobře vymícháme. Je to taková hustší hladká čokoládovo-rumová omáčka.V míse smícháme kokos s moučkovým cukrem.Perníkové tyčky (kostky) namáčíme v polevě (chvíli je v tom necháme, ať pořádně nasáknou) a poté obalujeme ve směsi kokosu s cukrem.Je to velmi rychlé a pěkně nasáklé kousky jsou vynikající.
Podobné recepty: