Marinované cukety
14.5.2008

4 střední cukety, 60 ml panenského olivového oleje, 20 ml čerstvě nasekané zelené máty, 30 ml vinného octa, sůl, mletý pepř, zelené olivy, ľitný chléb.
Jak na to:Cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej a v několika várkách na něm osmaľíme cuketu tak, aby byla po okrajích měkká a osmaľená dozlatova. Pak cuketu přesypeme do mísy a bohatě osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme zbytek oleje, přilijeme ocet a na několik minut vsypeme mátu. Dresinkem cuketu zalijeme a necháme 1 hodinu marinovat. Nakonec marinovanou cuketu ozdobíme mátou.
Podáváme s olivami a chlebem.
Marinované cukety, Marinované cukety, Marinované hovězí na grilu, Zapečené cukety, Zapékaná cuketa creme Asparagus