Chléb s provensálským kořením
14.5.2008

500g polohrubé mouky, 120g másla, 2,5dcl mléka, 1 vejce, 30g droždí, 2 lžíce provensálského koření, 2 lžičky soli a tuk na vymazání formy
Jak na to:Droždí rozmícháme ve vlažném mléce a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme nakrájené máslo, vejce, vzešlý kvásek, provensálské koření, sůl a vypracujeme těsto. Vložíme je do vymazané formy a necháme na teplém místě dobře vykynout. pak těsto vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 25 min.
Podobné recepty:Pečená krůtí prsíčka, Kuře s provensálským kořením, Sexy salát, Pečená zeleninová pochoutka, Pečená zeleninová pochoutka