Francouzské brambory

Potřebujeme:

10-15ks větších syrových brambor, 20dkg krájené anglické slaniny, 2-3 větší cibule, sterilovaný hrášek, 10dkg eidamu, 1 celé vejce, smetana ke šlehání, Podravka nebo Solčanka, sůl, pepř

Jak na to:

Syrové brambory si na elektrickém kráječi nakrájíme na asi 3mm silné plátky. Stejně tak si nakrájíme cibuli, ale trošku slabší kolečka. Sýr si nastrouháme na jemném struhadle a anglickou slaninu ještě pokrájíme na kostičky (takže budou slabounké malé plátky kostiček).Zapékací mísu si vymažeme máslem a vrstvíme brambory, které osolíme a lehce opepříme. Na brambory dáme slaninu, na slaninu hrášek, na hrášek rozdělená kolečka cibule a vše posypeme sýrem. Vše opakujeme asi 4x - 5x a končíme na vršku bramborama, které lehce osolíme, zasypeme Podravkou a zalijeme vajíčkem rozšlehaným se smetanou.Pečeme v předehřáté troubě na 180°C, dokud brambory na vršku nejsou krásně zlatavé.

Podobné recepty:

Francouzské brambory, Francouzské brambory , Francouzské brambory s hlívou, Francouzské brambory s hlívou, Francouzské brambory