Trouba peče sama

Potřebujeme:

brambory nové i se slupkou pórek se zelenou částí může být i kapusta maso kuřecí stehna bez kosti / libová krkovice 2-3 rajčata, nebo červená či žlutá paprika, lusk plátkový toastový sýr smetana, pro štíhlé smetana ke šlehání brambory a pórek krájet na plátky (kapustu jako zelí) maso ochutit dle libosti rajčata na osminky papriky na proužky

Jak na to:

Dno pekáčku polít trochou oleje a vrstvit:
brambory - osolit, posypat bylinkami (rozmarýn, tymián, bazalka, saturejka, šalvěj, kdo má rád, tak i česnek)
pórek, nebo kapustu - osolit, posypat bylinkami dle chuti
ochucené maso
pak opět zeleninu a brambory s rajčaty, nebo paprikou
přiklopené pečeme v horké troubě asi 15 minut,
po odklopení naklademe plátkový sýr a zalijeme smetanou a pečeme do změknutí brambor, maso bude též hotové

kompotované hrušky se lžičkou brusinek místo jadřince jsou k tomu výborné

Podobné recepty:

Mandlové suchary, Houstičky-osvědčené a jako od pekaře, Dětské cookiesky, Makovec, Brambory ala myší hlavičky