Magyaros gombaleves houbová polévka

Potřebujeme:

150 g lesních hub, 0,5 cibule na jemno pokrájené, 1 lžíce sádla, nebo jiného tuku, 1 lžíce mouky, 100 ml kyselé smetany, 1 lžička sladké, mleté papriky, 0,5 svazku zelené petrželky, posekané, sůl podle chuti 1 l vývaru:500 g hovězích, nebo vepřových kostí ( může být i z kostky)

Jak na to:

Očistit houby a nakrájet je na tenké plátky. Rozehřát sádlo na pánvi a pomalu smažit houby po 10min. Přidat cibuli a vše smažit, sem tam zamíchat, až se tekutina vypaří. Přidat sůl, mouku a petrželku a míchat po 1 min., pak posypat paprikou.Nalít na vše 1l vývaru, přidat smetanu a vše dobře prohřát. Podávat horké.

Příloha:
Selský chléb

Podobné recepty:

Houbová polévka s drobením, Vánoční houbová polévka, Rajbaničková houbová polévka, Houbová polévka s pšenicí, Studená houbová polévka