Bábovka s pomerančem a hořkou čokoládou

22.5.2008
Potřebujeme:

200g másla (Hera),300g cukru krupice,325g hladké mouky,4 vejce, 1 prášek do pečiva, špetka soli, vanilkové aroma, 1 dl mléka, 2 lžíce kakaa, 1 pomeranč, kousek kvalitní hořké čokolády(3 okénka), cukr moučku na posypání

Jak na to:

Ušleháme změklé máslo s vejci a cukrem do hladkého krému.Přidáme mouku ,prášek do pečiva,špetku soli,aroma a mléko a šleháme do jemného nadýchaného krému asi 10min.Potom odlijeme polovinu krému a přidáme na jemno nastrouhanou čokoládu a pomerančovou kůru ze čtvrtky pomeranče a kakao .Vlijeme do připravené formy a pečeme na 180 stupnů asi 45 min.

Podobné recepty:

Mexické caffé s čokoládou, Piškoty s banánem, Kaštanový likér, Banány s piškoty v čokoládě, Banány s piškoty v čokoládě