Zeleninový salát s tuňákem a olivami
400 g tuňáka, 1 hlávkový salát, 2 rajčata (omytá, nakrájená na nudličky), 1 paprika (omytá, zbavená jadérek, nakrájená na nudličky), 1 červená cibule (nakrájená nadrobno), 1 citrón (oloupaný, nakrájený na plátky), 20 zelených oliv s paprikou, 1 lžička koření na ryby, olej dle potřeby, sůl dle chuti Zálivka: 100 ml vody, šťáva z 1 citrónu, 1 lžíce olivového oleje, sůl dle chuti
Jak na to:Tuňáka osolíme, posypeme kořením na ryby a necháme 20 minut uležet. Pak maso na oleji opečeme a nakrájíme na nudličky. Vložíme do mísy, přidáme nakrájenou cibuli, papriku, rajče, salát, citrón, olivy a důkladně promícháme. Nakonec přelijeme připravenou zálivkou. Zálivka: všechny suroviny smícháme.
Podobné recepty:Zeleninový salát s tuňákem a olivami, Zeleninový salát s tuňakem, Těstoviny s tuňákem, Těstovinový salát s tuňákem, Lehký tuňákový cottage salát